Minden embernek, aki a Föld evolúciós harcmezején bandukol vannak kisebb - nagyobb egészségügyi problémái. Szerencsére nekem eddig kisebbek adódtak. Hívő ember lévén, már régebben felfigyeltem arra, hogy a történések és az azokkal kapcsolatos reakcióim változást generálnak az egészségi állapotomban. Talán a felső légúti problémákon lehet ezt leginkább érzékelni. El tudtam érni, hogy idestova tizenöt éve nem vagyok se náthás, se influenzás, pedig jó néhányszor beterítettek buszon, villamoson. Rá kellet jönnöm arra, hogy, ha helyesen reagálok a dolgokra, akkor nem leszek „beteg”, vagyis a bacilusok, amitől mindenki annyira fél, NEM FERTŐZNEK! Hiába mondom bárkinek, jó esetben is csak azt mondják, hogy meg vagy te hibbanva! Félre van vezetve az egész világ! Figyelve reakcióimat és a következményeket egyértelművé vált előttem az évek során, hogy ennek az állapotnak az elérése akkor lehetséges, ha figyelek a lelkemre és hagyom, hogy ő irányítson és segítsen, ha rosszul léptem. Persze, aki ezt még nem tapasztalta meg annak hiába magyarázom.

 

Nos, ilyen előzmények után találtam rá az interneten az Új Medicinára. Mondanom se kell, hogy nagyon megörültem neki, hiszen igazolni látszott az amit én csak halványan sejtettem. Aztán az örömöm hamar lelohadt, mert az úriembernek a viselkedése nem volt túl szimpatikus, zavart a hozzáállása, és az se tetszett, hogy egészségügyi végzettség nélkül bátorkodott összeállítani egy egészségügyi könyvet (CD-t), ami a betegségekről és a gyógyulásról szól. Úgy gondoltam, hogy nem bízom rá magam, ezért inkább megvártam, míg elkészül magyar nyelven a doktor úr Tudományos táblázata, amit rögtön meg is vettem. Érdekes volt kézbe venni. Magyar szokás szerint, ahelyett, hogy elölről szisztematikusan végigmentem volna rajta, rögtön dúr bele a közepébe, megkerestem a problémámat. Két napig törtem rajta a fejem és megpróbáltam visszaemlékezni a könyv útmutatása alapján a történtekre. Úgy néz ki, hogy jó hályogkovács módjára sikerült beletalálnom és állapotom egyre jobban javul. Aztán persze elkezdtem az elejétől átrágni az egészet. Nagyon kellemes meglepetés ért. A könyv, laikusként is logikus és szisztematikusan felépített, de nagyon tömör és kicsit száraz volt, hiszen nincs egészségügyi végzettségem. Sűrűn kellet forgatni a melléje ajándékba kapott szótárt. Mindenféleképpen szükségesek látszott valamilyen tanfolyam, ami megvilágítja és helyére rakja bennem a dolgokat. Így kerültem Csákvári Eszter januári tanfolyamára. Ő az EGYETLEN MAGYAR OKTATÓ, aki a doktor úr engedélyével tevékenykedhet. Mellesleg aktívan részt vett többedmagával abban a csoportban, akiknek a munkájuk eredménye képpen a könyv és a táblázat magyarra fordítása előállt. A könyv nem magyar szellemi termék, hanem a doktor úr eredeti anyaga, az Ő ellenőrzésével napi kapcsolatban készült. A négynapos alaptanfolyam első két napján túl vagyunk. Nagyon jó volt, pergő, részletekre kiterjedő magyarázatokkal és rengeteg példával. Ezek a példák nemcsak a megértést segítették elő, hanem az anyag memorizálását is. Ha valamit nem értettünk, akkor azonnal fel lehetett tenni a kérdéseinket. Egy csodálatos, logikusan felépített és érthető világ tárult elém. El kell, hogy mondjam, hogy ez kizárólag Csákvári Eszternek és az Ő előadói stílusának köszönhető. Magyarázatot kaptam a lélek és a test kapcsolatára, azokra a kérdésekre, amikre azelőtt próbálgattam rájönni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Köszönöm Csákvári Eszternek.

 

A második két nap még jobban tetszett. Olyan dolgokról is volt szó, amelyek visszatükröződnek az utcán, figyelve az embereket, vagy éppen valamelyik ismerősöm viselkedésére adnak magyarázatot. Rengeteg példán keresztül lett megtámogatva és érthetőbbé téve az anyag. A példák nemcsak érdekesebbé tették a leadott ismereteket, hanem segítették a megértését és oldották azt a feszültséget, amit az anyag nagysága, nehézsége és a napi nyolc órás tanfolyam okozott. Csákvári Esztert dicséri az anyag összeállítása is, hiszen négy napba kellett belezsúfolnia mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy a tanfolyam elérje a célját. Mindez nagyszerűen sikerült Neki! Gratulálok! Nagyon örülök, hogy elmentem a tanfolyamra. Szerintem minden embernek meg kellene ismeri az anyagot, legalább olyan szinten, amennyire azt egy ilyen négynapos tanfolyam keretei megengedik.

Szabó Gábor

 

Share/Save/Bookmark